Πώληση Μόνο Χονδρική Τηλεφωνικές Παραγγελίες 2155052989

Πως να καθαρίσω το πλυντήριο ρούχων;

Το εσωτερικό του κάδου πλυντηρίου που λάμπει από καθαριότητα.

Μυρίζει άσχημα το πλυντήριο των ρούχων σας; Κάθε φορά που πλένετε το πλυντήριο αναδύει μια πραγματικά δυσάρεστη μυρωδιά;

Ενδεχομένως να είχατε την εντύπωση ότι το πλυντήριο των ρούχων σας δεν χρειάζεται καθαριότητα. Αφού πλένεται από μόνο του καθώς πλένει τα ρούχα! Όμως, με τη συνεχή και μακροχρόνια χρήση της συσκευής ήρθατε πλέον αντιμέτωποι με δυσάρεστες εκπλήξεις!

Τον τελευταίο καιρό παρατήρησα ότι το πλυντήριο ρούχων μου έχει μια πολύ άσχημη μυρωδιά. Τα ρούχα μου δεν φαίνεται να καθαρίζουν αποτελεσματικά και μετά την πλύση δεν έχουν την αίσθηση φρεσκάδας που θα ήθελα. Το λάστιχο του πλυντηρίου μου έχει μαυρίσει και στη θήκη του απορρυπαντικού υπάρχουν υπολείμματα σαπουνιού και μουχλιασμένα σημεία.

Εάν αυτή είναι η εικόνα του πλυντηρίου ρούχων σας τότε πρέπει άμεσα να το καθαρίσετε!

Γιατί συμβαίνει αυτό στο πλυντήριο των ρούχων μου;

Η συχνή και μακροχρόνια χρήση της συσκευής μας έχει ως αποτέλεσμα τη συσσώρευση αλάτων, κυρίως στους σωλήνες του πλυντηρίου, με αποτέλεσμα να μην μπορεί η απαιτούμενη ποσότητα νερού να περάσει άνετα.

Η χρήση του απορρυπαντικού και του μαλακτικού οδηγεί στη συσσώρευση υπολειμμάτων που δημιουργούν ένα είδος γλίτσας στο λάστιχο, στη θήκη του απορρυπαντικού αλλά και σε άλλα μέρη.

Τέλος, η ύπαρξη νερού καθιστά τη συσκευή μας ευάλωτη στην ανάπτυξη της μούχλας αλλά και της δυσάρεστης μυρωδιάς που αναδύεται με τη χρήση του πλυντηρίου.

Πως να καθαρίσω το πλυντήριο ρούχων; Με ποιο τρόπο μπορώ να απομακρύνω τις άσχημες μυρωδιές από το πλυντήριο μου;

ALTUM HOME Chloro Action καθαριότητα σπιτιού με τη δύναμη του χλωρίου
  1. Με τη βοήθεια της χλωρίνης.

    Εάν δεν συνηθίζετε να καθαρίζετε το πλυντήριο σας συχνά δηλαδή, κάθε 3 μήνες,τότε η λύση σας είναι η χλωρίνη. Βάλτε 80ml χλωρίνη στον κάδο του πλυντηρίου ρούχων σας και πραγματοποιείστε μια πλύση στους 90 βαθμούς. Στο τέλος της πλύσης καθαρίστε το λάστιχο του πλυντηρίου σας με ένα καθαρό σφουγγαράκι που θα έχετε μουσκέψει σε ένα διάλυμα λίγης χλωρίνης και ζεστού νερού. Μην ξεχάστε να ξεβγάλετε καλά το λάστιχο με ένα καθαρό πανί και ζεστό νερό. Επίσης, πρέπει να καθαρίσετε τη θήκη απορρυπαντικού της συσκευής σας. Ξεκινήστε τη διαδικασία με το να μουλιάσετε τη θήκη σε ζεστό νερόγια λίγη ώρα. Στη συνέχεια βουτήξτε μια παλιά οδοντόβουρτσα στο διάλυμα χλωρίνης που έχετε ετοιμάσει και τρίψτε με αυτή τη θήκη του απορρυπαντικού. Τέλος, ξεβγάλτε με τρεχούμενο νερό.Αφού τελειώσετε με την καθαριότητα του πλυντηρίου σας αφήσετε την πόρτα για λίγη ώρα ανοιχτή προκειμένου να στεγνώσει το εσωτερικό του. Είναι σημαντικό να αφήνουμε πάντα έστω και λίγο ανοιχτή την πόρτα της συσκευής έτσι ώστε να αερίζεται και να μην εγκλωβίζεται υγρασία που στη συνέχεια οδηγεί στην ανάπτυξη μούχλας και δυσάρεστης μυρωδιάς.

  2. Με σόδα και λευκό ξύδι.

    Εάν καθαρίζετε τακτικά το πλυντήριο ρούχων σας μπορείτε να αποφύγετε τη χρήση της χλωρίνης και να καθαρίζετε τη συσκευή σας με φυσικό τρόπο. Ο καλύτερος φυσικός τρόπος για να καθαρίσετε το πλυντήριο σας είναι με σόδα και λευκό ξύδι. Τοποθετήστε 2 κουταλιές σόδα στη θήκη του απορρυπαντικού και 2 κούπες ξύδι στον κάδο του πλυντηρίου σας. Στη συνέχεια πραγματοποιείστε μια πλύση στους 90 βαθμούς. Στο τέλος της πλύσης ανοίξτε την πόρτα του πλυντηρίου και καθαρίστε το λάστιχο της συσκευής με ένα καθαρό πανί που προηγουμένως έχετε μουσκέψει με ξύδι. Στη συνέχεια, μουλιάστε τη θήκη απορρυπαντικού σε ζεστό νερό που έχετε προσθέσει λίγο λευκό ξύδι. Με μια παλιά οδοντόβουρτσα τρίψτε τη θήκη και ξεβγάλτε με ζεστό νερό. Μην ξεχάσετε να αφήσετε ανοιχτή την πόρτα του πλυντηρίου ρούχων προκειμένου να στεγνώσει το εσωτερικό του.

Για να ολοκληρωθεί η καθαριότητα του πλυντηρίου ρούχων θα πρέπει να μην αμελήσετε να καθαρίσετε το φίλτρο που συνήθως βρίσκεται στην κάτω δεξιά γωνία της συσκευής. Ξεκινήστε την καθαριότητα τοποθετώντας τη σφουγγαρίστρα σας μπροστά από το φίλτρο. Μόλις αφαιρέσετε το φίλτρο από το πλυντήριο είναι αναμενόμενο να τρέξει λίγο νερό στο πάτωμα. Πλύντε με τρεχούμενο νερό το φίλτρο (Προσοχή! Μη χρησιμοποιήσετε χλωρίνη) και απομακρύνετε τυχόν υπολείμματα που υπάρχουν. Αφού ολοκληρώσετε τη διαδικασία τοποθετήστε το φίλτρο πίσω στη θέση του.